torstai 1. syyskuuta 2016

Tuubihuivihurmio

Kaikki lähti siitä, kun ystäväni etsi tuubihuivin virkkaajaa. Minä tietysti innolla suostuin ilman sen kummemmin mitään kyselemättä. Keskustelin asiasta sitten ystäväni kanssa hieman tarkemmin ja kyse oli Gugguun huivista, joka oli hänen lapselleen liian pieni!
Kuva lainattu Gugguu:n sivuilta
Kauhistuin ajatusta, että minun pitäisi lähteä kopioimaan Gugguuta :D Ja aloin epäillä jo omia taitojanikin. Lopulta keskustelun edetessä selvisi myös se, että huivi tulisi neuloa. Kauhistuin vielä enemmän asiaa, koska neulepuikkoni ovat pölyyntyneet kaapin perällä jo monta vuotta. Tartuin kuitenkin lopulta haasteeseen ja nyt odottelen lankoja saapuvaksi itselleni. :)

Innostuin tuubihuiveista kuitenkin sen verran, että aloin googletella erilaisia ohjeita, joilla voisin sellaisen toteuttaa omille pojilleni tulevaa talvea varten. Ja löysin aivan huippukivan tuubihuivin Lankakauppa Kerän blogista, jota innoissani aloin toteuttaa vanhemmalle pojalle.

Minulla oli laatikossa Novitan Aava- lankaa noin puoli kerällistä jäljellä ja jotenkin ajattelin, että se riittäisi. Yhden illan tuubihuivista tulikin puolen illan tuubihuivi ja lanka loppui kesken. Netistä en enää kyseistä lankaa löytänyt mistään ja kaikkien verkkokauppojenkin varastot näyttivät nollaa. :( Päädyin kuitenkin jatkamaan huivin loppuun ja se saa nyt syksyn palvella nuorimmaisen pojan lämmittäjänä ihan yksinkerroin.

Puikot: 5,5 mm
Lanka: Novita Aava, väri 845 (kirjava/harmaa)



Huivista tuli noin 42 cm pitkä ja tosiaan ommeltu päistä kiinni tuubimalliseksi. Huivi ei tuolla juniorillakaan ole kuin yksinkerroin.. vaikka alkuperäinen suunnitelma oli kaksinkertainen. 

Huivi jäi harmittamaan minua niin paljon, että vielä nukkumaan mentyä oli kaivettava puhelin esille ja etsittävä lanka vanhemman pojan tuubihuiviin. Oli vaan pakko! Adlibrikselta -Adlibris.com-löysin sitten tummanharmaata Drops Baby Merino- lankaa ja tilasin sitä. Poika kun on herkkäihoinen ja monet langat kutittavat. 

Innostuksissani ajattelin myös miestäni. Hän kun tässä taannoin valitteli, kun en koskaan tee hänelle mitään. Tilasin sitten myös keskiharmaata Dropsin Merino Extra Fine- lankaa ja ehkä hän saakin kuin saakin lokakuussa synttärilahjaksi pipon. ;)

Gugguun innoittamana samana iltana valmistui yksi pipo. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti